dimarts, 12 de maig del 2015

llistes fantasma




Les eleccions i els candidats fantasmes

Llistes fantasma o candidats fantasma, aquestes són els qualificatius que darrerament sentim a dir força, ara que s’apropen les eleccions municipals. Pel que es veu hi ha partits que posen a les seves llistes a persones que no tenen res a veure amb el poble o ciutat al qual es presenten.
Això, que en algun cas pot estar justificat, ja que la persona en qüestió pot viure al poble del costat però tenir una relació molt estreta i directa amb el poble en el que vol ser Regidor, no ho és en absolut quan les persones que formen part d’una llista no tenen la més mínima relació amb el poble, ni per tant en coneixen els seus problemes i necessitats.
S’estan descobrint diversos casos de llistes, principalment del PP i del PSC, que van en aquesta línia i que demostren fins a quin punt aquests partits s’han allunyat de la realitat de Catalunya i dels que fins ara eren els seus possibles votants.
Deixeu-me que posi només dos casos, dels centenars que hi ha de coneguts, que exemplifiquen molt bé el que us estic explicant.
El Sr. Joan Carles Canongia és un diputat del PSC que viu a Manresa  i es presenta com a cap de llista del poble d’Omellons, a les Garrigues, un municipi de 240 habitants del qual ell mateix ha declarat en una entrevista a la ràdio, que només en sap que hi fan un oli molt bo.
I si parlem de les llistes fantasmes del PP  l’esperpent arriba a situacions que podríem dir que insulten la intel·ligència dels electors. A Sant Joan de les Abadesses, un poble del Ripollès, la llista del PP esta formada per gent de l’entorn del municipi de Getafe, Madrid. Ja m’explicareu què en pot saber aquesta gent del que cal per governar a Sant Joan de les Abadesses.
Però per què aquests partits presenten aquestes llistes o candidats fantasmes?. Bàsicament perquè en aquests municipis no hi tenen gent que  pugui representar els ideals i maneres de fer del seu partit, i perquè de cara als mitjans de comunicació no volen donar la impressió, abans de les eleccions,  que han perdut la seva representació a molt municipis i per tant que el seu pes específic en la política municipal està baixant i tindran menys representants que en anteriors eleccions.
Vaja, que volen fer veure que continuen estant presents a molts municipis i que molta gent encara els vol votar, quan la realitat és una altra.
La presentació d’aquestes llistes son lícites perquè la llei ho permet i els partits ho aprofiten, però fer-ho no deixa de ser un engany als votants, ja que no saben que aquelles persones no poden defensar els seus interessos de la mateixa manera que ho farien els que formen part de les altres llistes del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada