dilluns, 17 de novembre del 2014

"Escac" a Espanya



 

En aquest procés sobiranista que estem vivint entre Catalunya i Espanya s’està jugant una partida política d’escacs, ja que per sort ha quedat lluny l’època en que una situació com aquesta s’hauria resolt amb la força  de les armes. El dia 9 de novembre els catalans van votar massivament i van fer “escac” al govern espanyol i ara toca moure fitxa i jugar  a un Rajoy que cada cop està més acorralat i no para d’enrocar-se. Però fer un “escac” no vol dir que s’hagi guanyat la partida, per arribar al “escac i mat” encara ens caldrà continuar jugant i movent fitxes amb estratègia i intel·ligència.
La partida pot ser encara molt llarga, Espanya no es rendirà ni demanarà taules, i per tant hem de ser prou pacients i intel·ligents com per no perdre l’avantatge que hem aconseguit amb les votacions del 9 de novembre. No podem perdre el temps però tampoc podem cometre una errada que ens faci perillar la victòria que cada vegada tenim més a prop.
El dia 9 de novembre, a Sant Fruitós, prop de 4.000 persones van anar a votar, tres vegades més que en la consulta popular que uns quants voluntaris vàrem organitzar el 10 de juny del 2010. En ambdós casos el resultat de les consultes no podien tenir valor jurídic, però sí polític, i la diferència és que cada cop hi ha més gent que no té por quan sent a parlar d’independència, que ja no té por de reclamar-la en una consulta, que no té por i fins hi tot s’atreveix a intentar convèncer a familiars, amics i veïns perquè també li facin costat i junts treballin per aconseguir-la.
El diumenge dia 9, 4 santfruitosencs vam fer de voluntaris al poble del Pont de Vilomara i per això jo no vaig poder viure l’alegria de la meva família, amics i companys al anar a votar a les meses de l’institut del nostre poble, però us asseguro que vaig tenir un sentiment molt especial quan, a l’hora del recompte dels vots, la cara dels voluntaris del Pont de Vilomara era de total felicitat. Penseu que en un poble governat pel PSC-PSOE, que segons m’explicava el coordinador del local, l’alcalde no havia volgut cedir cap espai municipal per a poder votar fins la darrera setmana, van veure que la quantitat de gent que havia anat a votar superava les 950 persones, ells que es pensaven que no serien gaires més de 500, i que arribar a les 750 ja seria un èxit.
Ja ha passat el 9N. Ja hem superat la incertesa i la por del que podia passar aquell dia després de tantes amenaces del govern espanyol i del desinterès que encara té força gent per la política i el procés sobiranista.
Ara estem contents pels resultats però hem de continuar la partida per guanyar-la i per això ens cal paciència, il·lusió, i molta determinació per no afluixar, hem de ser més intel·ligents que els nostres contrincants.
Hem de jugar fort per fer “escac i mat” al govern espanyol i aconseguir la nostra llibertat.

1 comentari: