dijous, 24 de desembre del 2009

Per què ens interessa la Independència ?

Per què a Catalunya li interessa la Independència?

Manuel Azaña, el que fou President del Govern d’Espanya durant la República, va dir que per a mantenir Espanya unida, calia bombardejar Barcelona cada cinquanta anys, un mètode que qualificava de bàrbar però efectiu.

Avui dia, els bombardejos ja no són possibles i com que Espanya no vol—o no ha après—a guanyar-se l'adhesió cordial i interessada dels catalans, a Catalunya, bloquejada sota Espanya, maltractada a Espanya, insultada per Espanya, farta d'Espanya, només li queda un camí: la independència.

Espanya hi té molt a guanyar si Catalunya esdevé un Estat català: perdria un membre descontent i problemàtic i guanyaria un bon veí i amic.

Catalunya hi té molt a guanyar si esdevé un estat independent: deixaria d’estar oprimida per Espanya i alhora hi trobaria un dels seus millors aliats.

Però si voleu raons més concretes del per què no ens ha de fer por reclamar la nostra independència , us en donaré unes quantes:

Perquè la moneda de canvi ja no és la pesseta sinó l’euro.

Perquè les polítiques econòmiques ja no les dicta Madrid sinó Brussel·les.

Perquè el mercat espanyol on es venen el productes catalans ja és inferior al 40%

Perquè els catalans comprem només el 35% dels productes a Espanya.

Perquè Espanya és l’únic lloc a on hi ha gent que boicoteja la compra de productes catalans.

Perquè Catalunya paga a Espanya molt més del que Espanya inverteix a Catalunya.

Perquè Espanya impedeix que Catalunya tingui un aeroport amb vols intercontinentals.

Perquè Espanya endarrereix la connexió del TGV o del Port amb Europa.

Perquè Espanya, malgrat que ja fa anys que és democràtica i europea, continua com sempre sent contrària a la diversitat i no es veu a si mateixa com un estat plurinacional sinó com un país unitari, i veu la cultura catalana, no com un actiu a promoure, sinó com una molèstia a eliminar.

Perquè Espanya proclama que Catalunya és Espanya, però actua i pensa que Catalunya és d'Espanya. Una possessió.

Perquè els catalans van intentar fer una correcció de l’espoli fiscal, del domini polític i de la discriminació econòmica i cultural mitjançant un nou estatut i només vàrem rebre insults, boicots i enganys, i un Estatut que no s'aplica ni es compleix.

Perquè mentre a Catalunya els empresaris, els sindicats i el govern han arribat a un pacte per sortir de la crisi econòmica i donar feinar als treballadors, a Espanya no es posen d’acord i mantenen com a president de la Patronal a un senyor que te una empresa que ha fet fallida i se’n riu dels treballadors.

Voler la independencia i parlar-ne ja no ens ha de fer por. Si teniu dubtes, si algú us diu que això ens pot perjudicar, informeu-vos-en i demaneu què en pensen persones de la vostra confiança, però no us deixeu enganyar pel que diuen a Madrid, ni per aquells a qui no interessa que poguem ser un país lliure.

Col·labora amb el referèndum que s’organitzarà a Sant Fruitós el dia 25 d’abril.

http://santfruitosdecideix.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada